Hemma hos Caroline

Slöar med rabarberpaj

Så himla skönt det var att inte göra nått speciellt. Plockat lite kläder, skrivit i flickornas ”Min Första Bok” och bakat rabarberpaj. Pysslat med Conne och snackat med Molly.
Vilar middag nu så jag bjuder på recept på enkel rabarberpaj

500g rabarber
1 msk potatismjöl
4 msk socker
1 tsk kanel
(Jag tog och kvarnade i vaniljstång istället eftersom J inte är så förtjust i kanel)

Smuldeg
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
125 g smör
(Brukar inte måtta exakt utan utgår mest från detta och smakar mig fram:))

1. Skala och skär rabarber i mindre bitar
2. Blanda ihop med övriga ingredienser i en ugnsform
3. Blanda dom torra ingredienserna till degen
4. Blanda i smöret tills det blir en grynig massa och smula över rabarberna
5. Grädda i ugn på 225 grader. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

Får se senare om jag gör lite rabarberlemonad också som jag gjorde förra året. Det var fantastiskt gott! Och kommer nog vara godare i år när jag inte är illamående hela tiden, som jag var förra sommaren när Molly låg i magen 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats